Verbouwing en nieuwbouw diverse metrostations

Verbouwing en nieuwbouw diverse metrostations

Locatie: Rotterdam

Opdrachtgever: RET N.V.

Architect: Spindler Design To Build

In opdracht van de RET N.V. is JECON Engineering betrokken bij de constructieve engineering van diverse infra technische projecten binnen Rotterdam. In het kader van tunnelveiligheid is de RET N.V., verantwoordelijk voor het stadsvervoer in en om de stad, voornemens geweest om extra nooduitgangen te realiseren, noodzakelijke aanpassingen aan de constructie van de ventilatieschachten te ontwerpen en de engineering van constructieve aanpassingen t.b.v. indelingswijzigingen in o.a. het metrostation Coolhaven, Beurs, Stadhuis, Delfshaven en Oostplein.

Voor de deur van het stadhuis zullen volledig ondergronds twee nieuwe nooduitgangen naast de bestaande metrotunnel worden gemaakt. Via een nieuw te maken overkluizing, gesitueerd op het tunneldak, zal er doorgang worden gerealiseerd naar de bestaande stationshal.

Daarnaast is in nauwe samenwerking met o.a. RET N.V., CRUX Engineering B.V., J.P. van Eesteren B.V. en Keller Funderingstechnieken B.V. het ontwerp van de bouwkuip gerealiseerd. Door de locatie, zo dicht op o.a. het stadhuis, is er gekozen voor een systeem met jetgrout-kolommen.

Ook iets voor u?

Bent u benieuwd wat we voor u kunnen doen?

Andere projecten van JECON Engineering